Nippon Budo Dojo 日本武道道場

    SEIKI – energie

Het woord “energie” is een vertaling van de oosterse woorden Qi (uit het Chinees), Ki (uit het Japans) of Prana (uit het Indiaas). Het is gerelateerd aan, maar niet precies hetzelfde als het wetenschappelijke concept van energie. Het woord energie in onze context gebruikt, is iets dat in essentie gevoeld moet worden. De wetenschap zal het objectief meten benadrukken en de persoonlijke observatie ontwijken. Wij gaan proberen de energie zelf waar te nemen, te voelen en te sturen.

We gebruiken de energie zowel genezend/herstellend om iemand te helpen  als blokkerend om iemand uit te schakelen/verzwakken.

指圧     Shiatsu – Drukpuntmassage

Shiatsu is van oorsprong een Oosterse volksgeneeskunst, gebaseerd op het principe dat storingen in de spieren, zenuwen en organen zich openbaren in het netwerk van meridianen, waardoorheen de levensenergie stroomt. In Japan wordt de levensenergie ‘Ki’ genoemd en in China ‘Chi’. In de zesde eeuw na Christus werden de klassieke Chinese geneesmethoden door boeddhistische monniken in Japan geïntroduceerd. Daar werden de Chinese massagetechnieken verder ontwikkeld. Ze werden in Japan bekend onder de naam anma. In Japan is anma gedurende honderden jaren een traditioneel systeem van behandelen geweest dat doorgegeven werd van ouder op kind. Buiten shiatsu bestuderen we ook de zen stretching, sotai en andere aanverwante technieken.

示現流    Jigen ryu – EHBO

Een techniek om pijn bij blessuren te verlichten en het herstel proces te versnellen.

真向法     Makko-ho – Masunaga’s zen stretching 

Zen-stretching stelt je in staat om je energie weer in evenwicht te brengen. Zen-stretching is gebaseerd op een reeks oefeningen voor gevoel, zelfstimulatie en diagnose van de acupunctuurmeridianen, die een gezondheidscontrole en dienovereenkomstige behandeling mogelijk maken.

Nippon Budo dojo : Kapiteinstraat 44, 9000 Gent

info: vanloo.herman@icloud.com